*Sigh*


Kinda BUSY already. LESS online from this MAY.


WORK !

MONEY !

WORK !

MONEY !


"Time Is Money... "

I'm Home.


Well,,, after a few days i'm home again. OMG ! What a tired days but syukur cause everything settle dengan JAYANYA. I'm grade already... (:

p/s :
Picture will be uploads soon.
Waiting the picture emails from my friends.
STAY TUNED !

Hello !


Hye blogger. How are you ?? A weeks already I didn't care bout you. Sorry. I'm so sorry. I'm busy with my job application and my interview. BTW, wish me luck in everything that I do, okay ?! (: Hmm,, what the story owh ?? Semuanya macam biasa sahaja. Nothing changed. Everyday doin the same things. Kinda bored and always bored. But SOON this bored feelin' will gone away. I just can't wait this coming May ! Gonna start my new life. Oh YES ! I'm so can't wait...



PERJALANAN YANG AKAN DATANG :


5 Days to Go !

Convocation Day Around The Corner.
HOH ! Kuching mari. Sik sabar mok jumpa geng-geng keras. Bukan sik sabar mok konvo. HAHA ! Siot ada jak. Orang lain excited mok konvo. Aku pulak excited mok jumpa member-member. Nang pelik. Pelik-pelik. SAH PELIK ! Ermmm, semua member will be KCH soon. Sarawak - Sabah - Semenanjung. Oh gosh ! Rindu mok jumpa my guys. Mok poret. Mok gossips. Mok mejeng. Mok enjoy. Mok semua. Mok segala-galanya. Hihihihi... **SiGH**


3rd Mei.
Need to be home before this date. OMG !
I've got the job. Finally. AKAN berakhirlah zaman kegemilangan aku yang pegang "awards penganggur" terhormat. Haissss ! Cun-cun genap 5 bulan aku jadi penganggur. At last aku akan bekerja juak. Lega dah nafas aku. Sik lah aku terkaung-kaung madah dirik bosan gik kelak. Aiseh ! Hutang pun sik tertunggak gik. Muda-muda dah ada hutang. Problemo lalu juak. Sighhh.... Lepas tok aku resign jadi "Big Manager" kat rumah tok. Hmm,, mummy akan take over replace tempat aku. Lepas tok mummy pulak akan jadi Lady Boss kat rumah. Alamatnya mummy terpaksalah handle kerja-kerja rumah sorang-sorang tanpa bantuan aku lagi. Daddy and me goin' to work. Thanks GOD. Amen... (:


My Life is "tumblr"...


Hmm,,
Nampak gaya saya terpaksa MENGURANGKAN aktiviti menulis di blog saya ini. Saya hendak menumpukan sepenuh perhatian untuk mengarang didalam "tumblr" saya. Saya rasa lebih seronok mengarang disana. Seronok sangat-sangat. Tapi sekali sekala saya juga akan mengarang disini. Cuma akan berkurang sedikit berbanding sebelum ini. Saya tidak akan melupakan blogger saya ini. Walau apa-apa pun, kamu sentiasa dihati saya - BLOGGER- :)

-XOXO-


Saya memilih untuk menulis dalam Bahasa Melayu sepenuhnya untuk post ini. (:
Hehe,, kan bagus jika kita berkawan macam ini dari dulu. Tak perlu kita saling musuh memusuhi dan benci membenci. Antara kita pernah mempunyai rasa sayang dan cinta sebelum ini. Kenapa pula rasa itu harus bertukar menjadi benci ?? Marah ?? Dengki ?? Dendam?? Atau sebagainya ?? Saya tidak menyalahkan kamu mahupun saya. Mungkin kerana tekanan perasaan yang membuatkan perasaan itu timbul dalam diri kita. Mungkin juga kita masih memerlukan ruang dan waktu untuk menerima keadaan sebenar diatas apa yang terjadi diantara kita. Kita memerlukan waktu untuk menilai, memikir dan menerima semua yang terjadi. Tapi syukur sebab kini hubungan antara kita semakin pulih. Semakin baik. Saya dan kamu sudah mula boleh bertegur siapa. Kita sudah mula berbaikan walau tidak sebaik mana. Saya rasa bersyukur. Amat bersyukur. Terima kasih KAMU sebab masih ada rasa kesudian untuk bertegur siapa dengan saya walau saya tidak pernah melakukan sebegitu. Mungkin kamu sudah cukup mengenali diri saya. Diri saya yang penuh dengan sifat tidak mahu mengalah. Saya tahu kamu amat memahami saya sepenuhnya tidak seperti saya yang tidak pernah memahami kamu sepenuhnya. Saya tidak mahu kita bergaduh apa lagi bermusuhan. Jauh sekali disudut hati saya berharap supaya kita dapat berkawan baik dan bercerita diantara satu sama lain. Kadang-kadang saya terfikir untuk menjadikan kamu sebagai kawan baik saya tapi saya tahu tidak mungkin itu berlaku antara saya dan kamu. Tetapi tidak mengapa. Berkawan dengan kamu sahaja sudah cukup memadai bagi saya. Yang penting tiada perasaan benci dan dengki lagi dihati kita. Sekarang semuanya sudah kembali pulih. Saya dapat menarik nafas lega. Sekali lagi, terima kasih KAMU........ :)

17 APRiL !



it's 05.43 AM !
Ya Tuhan,, awal subuh pagi jam time ya. Sedang aku best-best layan tido phone aku berbunyi ada orang calling. At first macam ngigau jak aku dengar bunyi phone aku berbunyi. Tapi aku tersentak bila aku tiba-tiba dengar lagu "Never Knew I Needed" dari bunyi calling ya. Terus bergegas aku mencari phone aku dalam keadaan gelap + palak aku mamai.+ mata aku pejam. OMG ! I've set that song caller ringtones just for HIM ! Only HIM ! Setiap "VViP" dalam phone aku akan aku set dengan caller ringtones yang berbeza bah. I still can beleive. His calling me ??!! Hampir pagi gik ya. Hmm,, mesti sikda sebab lain. Nya sik kan call aku time camya mun nya sik ______ ! But it's ok. Aku dah faham dah dengan perangai nya. As long as I know "he still remember me". Thanks God. I think he forgot me already. All this time i'm scared. I'm afraid that he will forget bout me. But i'm wrong. Although aku dengan nya dah sik closed like before tapi nya masih ingat juak dengan aku cuma kinek tok aku dengan nya nang bena-bena rarely contact each others dah. Don't know why. Maybe we both ego or maybe aku ada done something wrongs yang molah nya sik suka. Well,, just let it be. Yang penting aku tauk "I'm still in his mind"...... (: Ya pun dah cukup memadai bagi aku. Cukup dah molah aku senyum gembira. Heheee.... Balit pada cita awal tek. Hmm,, lepas aku tersentak dengar lagu NEYO ya tek, aku nang serta merta carik phone aku and tekang butang ANSWERS. Then aku diam jak tanpa madah apa-apa even "Say Hello". Till lah ada suara aku dengar madah "Hello" baru ku madah "Hello Too". My GOSH ! I heard that voice. The voice that I missing so much everyday. Macam sik cayak jak aku eyh. Mata aku yang kelat tertutup sebab mengantok suddenly terbuka, terbeliak besar lepas ku dengar bunyi suara ya madah Hello. Tuhan jak tauk camne rasa jantung ku time ya. Nang gila lah tapi aku happy lalu-lalu. Seolah-olah aku diberi "Big Surprises" dari bangun tidurku. Thanks to Him cause calling me walaupun time ia dah mok dekat pagi ! Aku sik duli pukul bapa jam time ya asalkan orang yang calling ya adalah orang yang aku harap-harapkan all this time. Hahahaa... (: I miss U so much aie. Aku mok madah dengan nya tapi aku sik terkata sebab aku blur terus time ia. Huhu.. Sakai ada jak rupa aku. Bagei sik penah jak dengar suara nya ya. Apa boleh buat kan. Nya dah molah ku jadi angau bah. Hahahaa ! Lepas ya mek 2 nya borak-borak. Sik lama gilak lah mek 2 nya bercalling. 10 minit camya jak tapi 10 minit ya berharga lalu bagi aku. Damn ! Aku terngaga when he said "Kau jaik. Kau dah lupakan aku. Kau dah sikda MSG aku. Kau dah sikda call aku". Apuuu,, terngaga ku dengar ayat-ayat ya. Terngaga sambil senyum. Duhal nya rasa apa yang aku rasa. Ishhhh ! Apa sebenarnya owh. Aku tunggu nya carik aku 1st bah tapi nya pun tunggu aku cari nya 1st juak. Adoiii,, kenak perlu camya owh ??!! Mula berfikir lah aku tok. Mula gik penyakit bingung aku tok kelak. Hmm,, sik mok eh. Aku sik mok fikir banyak gik. Take it simple as how I can. Now aku tauk nya still ingat aku. So there's nothing that I need to worried for. Aku cuma perlu sabar. Aku sik mok push keadaan. Biarlah semuanya terjadi secara NEUTRAL. Lepas cakap-cakap 10 minit teruslah butang "Call Ended" ditekan. Aku genggam phone aku kat tangan while continue my sleeping beauty dengan senyuman. [^^,]


-withlovejen-

Thanks GOD.



Well,,

What can I say ?? Thanks GOD for everything. Finally everything settle. Everything alright already. Now, I can back to basic. Back to basic totally. No more problems, no more troubles, no more madness, no more sadness, no more tears and ETC. I'm okay now. I fell more better than yesterday. Totally okay although I still feel the pain. But I can smiles already. Yuhuu,, ku kembali ceria sudah. (:

A millions of thanks to all my Beloved Friends. I wanna thanking you all for all of your supports. Without you all I don't know what should I do. Hehe.. Maybe aku LOST kali mun korang sik supporta and advices aku banyak. Sakit telinga aku wei mala jak kena berus korang. Hahaha. tapi sikpa for sake of me juak, kan ?! Aduh,, nang besar jak rupa masalah aku ya tek. Semua masalah datang dalam SATU masa. How come aku sik jadi gila mun camya owh. Datang kedak "Sale Buy One Free One". Adododooiii......... Nasib ku dapat handle semuanya. And at last I can. Well,, I know I always can bah just I need some more time to handle and arrange everything. As I said before, sooner or later everythings confirm gonna be alright, gonna be okay like just now. Ya Tuhan, i'm smilessss now. Smilesss panjang lebar gik ya. Hehe. I'm happy ! So so so HAPPY !
This is life actually owh. Aku baru realize kita sik semestinya akan dapat apa yang kita inginkan dalam life. No matter how we want that "things" so bad. Haiya,,,,, so sad lah but it's okay. There's maybe ada something yang more better "orang atas" dah sediakan untuk kita. Just wait and wait and wait and wait jak lah... Don't ever-ever give up.

Hello JENNY LIEW CHUNG SHIEW !
"Pleaseee you. You stop dreaming from now on. Go on girl. Get your real dude ! Real you. Real life". Suddenly jak words ya datang slapping my head. Hahahaaa.. Terus tersedar jak rasa aku bila ayat-ayat ya datang. Gosh !! Berapa bulan dah aku dalam Dilemma duhal. Dilemma yang entah apa-apa ya. Adoh. Adoh. How stupido I am bah bila ingat balit all my weaknesess since January 2010. Apuuu deh. 4 bulan aku bazir masa, molah sakit hati, sakit palak aku dengan semua masalah-masalah ya. So ediot me bah ! Something stupid that I never do before. Okay.. It's was my mistakes. Mistaken. I admitted it's my BAD ! I'm sorry. Sorry MYSELF for everything wrongs that I've done. Pleasee forgive me, myself. I promise that I never ever repeat the same mistakes again anymore..... Lalalalalaaa....... (:

Errmmmm,, whatelse owh ?? Thinking and thinking... Uii naaa,, sik lama gik my Convocation Day coming soon. Aduiii,, can't wait to meet all my Girlfriends and Boyfriends. Kinda missing them all so fucking damn much. 4 bulan dah sik jumpa aie.. So miss them alots, alots and alots ! Since habis My Diploma just contact them all thru online, chatiing and phone jak.. Sik puas hati macam ya eh. Mok jumpa semua real-real. Hahahaaaa. Nang poret habis tok kelak eyh. So can't wait ! Confirm masing-masing ada banyak storie kelak. Aduh.. Miss with all "my bitchess". Heheheee... [^^,]

Hmm, syuk ada aku memblog aritok bah. Don't know why la. Perasaan teruja ia tang ada bersama aku time menaip blog tok. Adakah aku sik waras dah ka ??? Ishhh ! Jangan camya. Sik bagus cakap camya. I know i'm still normal. Maybe ku happy maybe. Lamak dah sik memblog dalam keadaan happy bah. Huhu... This before mala jak memblog dalam keadaan emo. Bodoh. Bodoh. Malas fikir gik eyh. Takda maknanya.... :) Okaylah, nothing to say at all... Next time ku memblog gik. Memblog dengan cita baru. Wait k.. Cukup jam dah. Mok layan FB gik. Eheee.. Ngerepak kawan ku lama nunggu kelak. BTW,, aku mok kemas bilit aritok. Aku mok selongkar habis semua benda dalam bilit aku. Ada benda aku mok carik, mok selesaikan and then mok "throw so so so far far far away" dari hidup ku. Aku mok hapuskan bout my past. My album, things and ETC. Hehehee... May 2010, I'm gonna start my new life, new book. The begin of my life 2010. Well,, goodbye my past and Welcome my new. *HUGGiESS. KiSSESS. MUAX*


-withlovejen-

She is so so POOSER !



hey LADIES !

Eeee,, kenak ngan kau haa ?? Molah sakit mata aku jak kau tok eyh. Pooser nar juak kau bah. Ekot style orang. Apa barang main kau ya ?? Dah sikda " your ownself style" ka sampei mok ekot-ekot cara orang ?? Menyampah ku nangga doeee ! Nasib muka kau kacak tek. Mun sik meluat ku nangga. Dah lah molah aku rasa menyampah. Nasib aku sik muntah segal kau. Tolongggggg lah. Kita 2 sik sama OKAY ! Jauh lalu panggang dari api. Kau adalah kau, aku adalah aku. So, apa masalah kau sampei mok ekot "everything" yang aku molah ?? Life kita jauh berbeza bah although kita 2 stay atas BUMI yang sama. PLEASE lah deloooo ! Just be YOUR SELF girl ! Kau orang bandar bukan orang kampung. Apa masalah kau ?? Sik kan orang bandar sik pandei mok EXPOSE style nak ?? Boh mok molah lawak, molah lucu. Bagi malu nama orang bandar jak kau kelak. Lainlah mun kau asal dari kampung. Mun kau dari kampung sik juak ku lalek kau mok ekot-ekot style orang. Tok sik, asal dari bandar gik juak mok jadi pooser. Aduh........ Apa barang camya ??? Haiyaaaa........... !

Aku bukan artis sampei kau mok ekot apa ku molah. Mun kau mok UP better kau ekot Britney Spears ka, Beyonce ka or sapa-sapa jak yang famous lat luar nun lah. Banyak orang famous luar nun eyh. Aku tok apa jak yang ada sampei kau mok ekot aku. Begok loh ! Mok ekot orang tapi SALAH orang yang kau ekot. Ada sekolah kah dolok ?? Mun aku tok artis sikpa juak kau mok ekot. Tok aku yang NOTHING a.k.a ZERO mok diekot kau. Adohaiiii..... Are you blind girl ?? Mun sik buka cepat-cepat mata kau ya sebelum aku butakan mata kau. Aku malas mok bising benda camtok tapi kau ya makin hari makin ANTAP jak berolah. Mata aku dah sik tahan gik nak nangga. Ya molah aku mok "ngereco" sik tentu pasal. Aku pantang bah mun orang "kaco angin" aku. Jangan sesekali main dengan angin kush-kush ku ya. Boleh jadi sensitif salah hari bulan. HAHA ! Ngerempak jak keja ku segal kau......Ngok ngek... @_@

Bah,, jangan molah ku ngereco gik, k ?! Kita sama-sama ompuan bah. Sik perlu kau mok buat apa aku buat. Jadi diri sendiri. You is you and Me is me. We are EXACTLY different. Don't try to be me cause no matter how hard you try you CAN'T never be ME. Mun kau mok tauk tentang aku just tanyak ku. Lak aku madah camne gaya aku, rupa aku. Aku simple jak. Aku sik banyak songeh. Aku sik perfect. Aku banyak kelemahan. Naaa.... Kau ???? Lu fikir la sendiri.........(bak kata nabil)....... Blablablablablaaaaaa.... (:



Goodbye PapaGarfield.



TODAY : 07 APRIL 2010

Aku bangun dengan harapan. Harapan baru. Aku dah fikir masak-masak. Aku akan ikut kata hati aku. Aku sik tauk bena atau x keputusan aku tok tapi akan aku teruskan. PapaGarfield ! I need to forget bout you from now on. I need strenght. Sooner or later I know I can. All I need now is TIME. Aku x dapat EXPRESS perasaan aku kat nya. It's ok. Aku anggap aku lemah. Aku takut dengan keadaan. It's MY BAD ! I admitted it. Just let this feeling gone away slowly and slowly. Let's time handle everything.

Apa yang ada dalam kepala aku kinektok, aku benci cinta. I hate to falling in love anymore. I hate something that we called LOVE. Love Hurts ! Love Lier ! Love make me feel SUCKS ! It hurts when the one you love the most ignores you or give LESS attention on you. It hurts when they give us LESS importance cause of others stuff. We don't speak a work. Neither oppose but it HURTS ! Why don't you understand that it hurts when you ignore me ???!!! :( I'm getting to start a NEW LIFE. All I need now is TIME. Just let times do that.. (:

Hmm,, aku ingat aku akan FREE after ku lepas "NYA" dari hidup ku tapi lain pula jadinya. Ku ingat keadaan jadi OKAY paduhal keadaan jadi NOT OKAY ! Aduhh,, kenak owh ?? He appear like a dream to me. He's come and changed the way that I've plans. Something that I never choose. It's really-really UNEXPECTEDLY. Terkejut ku dengan semua yang berlaku tok. Kedak orang Culture Shock jak rasa ku. Semua benda tok terjadi sepintas lalu jak. Benar-benar berik impak besar kat aku eyh. Trauma rasa ku kinek. Kedak baru bangun dari KOMA pun ada. Adohaiii,, what happened to me actually ?? What's wrong with me ba ?? Semua yang ku rasa serba sik kena jak. Almost gila dah ku rasa. Am I goin' insane soon ?? I love the way you smiles, to me. The way you talked with me. The way how you comfort me with your laughter. I'm so lost without YOU ! But I need to let you go my Papa Garfield. I WILL LET YOU GO. I will..........

From now on, i'm back to basic. I'll back to my REAL life. Life without you. Without love. Now, i'm alone. I have nothing to "take care" anymore. Just take care of myself. Ugagagagaaaa ! Hati ku terasa kosong bah. Jiwa kacau lalu rasa ku aiee. Argh ! Susah-susah. Time sepi ngan sunyi camtok aku teringat lalu-lalu "with everything about my PAST..." Damn ! Sucks ! I'm so damn fucking miss everything about my past. I miss everything about "HIM a.k.a BIE".... ): Teringat time dolok-dolok time ku gik couple dengan nya.. Ishh,, although "him" selalu molah hidup ku rasa dalam neraka tapi aku sik penah rasa nya molah hidup ku sepi ngan sunyi kedak kinektok. Aok,, memang aku ngan nya sik serasi, sik sefahaman tapi ada part dalam diri nya yang molah aku SUKA dengan nya.. Rindu ku dengan BIE aieee.. Ingin ku mok cari Bie share dengan Bie apa yang ku rasa kinek tapi aku sikpat. Sikda sebab aku mok carik Bie gik eyh. Aku dah janji dengan diri aku yang aku sik akan pernah cari Bie gik. PLUS aku tauk Bie dah ada new life nektok. Aku tauk Bie sedang happy dengan someone else. Sik mok ku kaco. Ku sikmok merosak kebahagiaan Bie. Biarlah Bie bahagia dengan life Bie. Aku bahagia bila nangga Bie bahagia. Aku tauk mesti Bie ingat aku pun bahagia juak. Tapi Bie SALAH. Since the day aku dengan Bie Break Off, aku sik penah rasa aku bahagia. 0.1% pun aku sik rasa BAHAGIA. Huhu....... Kinek baru aku benar-benar rasa KEHILANGAN. Rasa ya tiba-tiba ada bila aku rasa aku "PERNAH MEMILIKI" Bieeeee. I miss YOU so much "My Gendut".... I hope you know that I do still missing you everyday eventho we were not couple anymore. Deeply, i'm still LOVING you but I can't stay with you anymore. I don't know why BIE. It's not easy as how I wishes for. I just can't go any further than this. That's why. Maybe we're NOT MEANT TO BE. Bie,, i'm so SORRY ! Please forgive me for everything wrong that I've done to you. I never meant to do those things to you. I never meant to leave you and Hurting you. Now I hate myself for Hurting you.....

Tiba-tiba aku teringat dengan lagu LUNA : Dan Sebenarnya....

Oh bulan !
Enggan melayani diriku lagi
Pabila air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain.

Ku enggan berpura pura ku bahagia
Ku enggan melihat kau bersama si dia
Ku akui cemburu telah menular dalam diri
Pabila, kau bersama yang lain.

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air.

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu ??
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku !


p/s :
Dedicated this song to "My Gendut".
Wishing him all the best.
GBU always and forever.


Alalalalaaaa.... Apa gik owh ?? Terlalu teruklah the begin of my years 2010. Last years aku benar-benar harap life aku feel more better tapi more worst pula jadi nya. Tok kah namanya Lumrah Dunia ?? Atau semua yang terjadi tok berpunca dari aku pun ?? Tertanya-tanya jak ku. Atau bena kata orang "Everythings happened there must be a reasons why......" I beleive in it. What goes around will turn around. God is Alive and God is Fair...... That's all.... (:



-withlovejen-

Again, Again and Again.



ya TUHAN !
berapa hari dah aku sik senang duduk, sik senang baring, sik senang makan, sik senang tido. semua yang aku molah serba sik jadi.
):

adoh. adoh. adoh.
PERASAAN tok ! kenak degil gilak haa ??
ku sikmok layan gilak bah perasaan tok TAPI perasaan tok makin hari makin jadi.
makin hari makin kuat.
lemah lalu-lalu dah rasa nyawa ku.
Argh !
MiSSiNG HiM so so so so BADLY !
did he missing me too as how I did ???
i DON'T think so.
ku tauk nya sik care langsung dengan aku bah tapi aku langsung sik kesah.
yang penting aku LAYAN PERASAAN aku dik mpun.
aku mok puaskan segala rasa yang ku rasa although aku tauk aku sendiri yang sakit dengan jalan yang aku pilih.
what can I do ???
perasaan aku dah terlanjur. aku sikpat nak patah balit. susah bah.

mun nak patah balit aku pun tambah sakit kelak. so im better go on jak even HURTS !
it's ok. aku anggap semua tok cabaran. aku suka cabaran. hidup tanpa cabarab sik best bah.
so LETS TAKE CHALLENGES. i know i can even i'm not strong enough for this moment.
but i WILL try my BEST.

*AMEN*

-withlovejen-




i MiSS you.



I need your arms around me, hold me tight

Let me feel your touch again


I miss you calling my name

I miss you smilling at me

I miss you touching my face and put me to sleep

I miss you singing me a song

I miss you teasing me with your funny jokes


I'M MiSSiNG YOU.
):

My Words Is Full With YOU


I Thought this would be the end of my life
When you told me you’re no longer in love with me
I thought the sun would never arise again
When you told me everything was over

You made me feel like i was the only girl that you
Adore and gave me the sweetest kisses
You showed me how to love unselfishly
And eventhough there’s no love left for me
I just want to know that I’m missing you

Coz my world is full with you

And eventhough we’re not together once again
I found emptiness living without you
It feels so hard to let you go

Coz my world is full with you


-withlovejen-

the GOLDEN nite.



27 MARCH 2010

It's was so HAPPENING. Haha. Kali ke - 2 gie mejengggg rah clubbing miri this 2010. Huhu. Sanggup aie gie miri just for clubbing jak. Tok semua atas kehendak SULU GAI saya yang bernama Rebecca Masir. I Love U my Sulu Gai. Muax ! Nang GILA lah oii tapi BEST. Best siot ! I like.. Ngeee.. (:


Our picture. Check it OUT !

*kami yang BAJIK sungguh*

*so ANTAP muka you palau*

*perfect SHOOT. thanks photographer*

*snap a.k.a shoot*

*him, you and me*

*with my BFF Rebecca Masir a.k.a my Sulu Gai*

*smart pix. SORRY ! muka gedik muncul sudah*

*cermin toilet mangsa utama*

*peace US. tonight is our night*



GUESS what ??

hmm, jujur jak lah ku madah. dolok aku jenis yang sik pandei minum alkohol aie. tapi aku berjinak-jinak belajar. sik tauk lah pahal aku teringin mok melibatkan diri dalam kegiatan tok. bermula dari Beer. aku belajar minum beer sikit demi sikit lama-lama jadi bukit ! Hoho. Semua ia berlaku 3 years ago. dolok aku banyak pressure time gik study bah. tambah gik pengaruh kawan, masalah study ngan masalah cinta. uwaa,, dari cya la segala cerita bermula. bila ku ingat-ingat balit NYESAL lah juak aku tapi apa boleh buat sebab benda dah terjadi. aku sikpat undurkan balit masa bah. yang jadi tetap jadi. aku cuma perlu KURANGKAN akitiviti ya. kinek aku dah KURANGKAN beer dalam hidup. mok tauk kenak ?? sebab Beer yalah perut aku memBOROI sik tentu pasal. Argh ! jerak dh ku eh. kinek aku gik minum beer tapi sik kuat cam dolok.
=.=

dari Beer aku berjinak-jinak belajar minum Arak. tapi so far aku lom penah minum arak sembarangan. kira arak yg UP-UP la tek. huhu. minta puji juak aku tok. boh jeles ! HAHA.
hmm, tapi aku sik la kuat gilak ngarak, k. aku ngarak sikit-sikit jak. sikit-sikit jak pun aku dah PENG bah ! hihihi. sik tahan ku mun banyak-banyak. boleh mati aku kelak oii mun over gilak. sikmok ku mati awal. belum puas gik ku merasa hidup tok. hehehe.
*_*


the STORY.
sik banyak bah picture yang mekorang taken tis night. semua mekorang BUSY. busy NGIRUP ! hihihihi. really-really enjoy this night with you all GUYS. kelak ada masa kita hang out gik, k.
ada cerita juak yang terjadi malam tok aie. ada kawan mekorang kena Ambush at others clubbing. yala,, sapa suruh sidak nya gie clubbing area ya. area ya nang salu kena ambush bah tapi sidak nya degil, ingkar kata. Oh tedah nangga sidak. Berapa jam kena ambush baru sidak nya dapat lepas. It's ok. jadikan pengajaran jak. next time takorang boh gie clubbing area ia gk. Nemu utai ?? HAHA. (:
malas mok cita banyak pasal bab-bab tok. yang SELEBIHNYA biar mekorang jak tauk, k.
ku story yang basic-basic jak. hehehee.. tadaaa..



-withlovejen-

in DILEMMA. ):


Gosh,,

What wrong with me ?? I try not to think but I just can't stop thingking about it over and over again. DANG it ! I hate this part right here. What wrong with me actually ??
GOD, I'm lost. PLEASE save me. ):

Apa salah aku ?? Siney silap aku ??
This lately aku rasa fikiran aku celaru jak. Too many things running round in my mind. Rasa mok gila jak dah aku eyh. Mun terus camtok nang aku sikpat fikir dengan waras gik. Aku kuat bah. Kenak aku tiba-tiba jadi LEMAH camtok ?? I'm not type of this GIRL ! I know I can. I know i'm strong enough. Tapi kenak aku tiba-tiba lemah gilak kedak tok. Why ?? Why ??

Otak a.k.a Mind,,
can you STOP THINKING, PLEASE ?!


45 Things A Girl Wants But Will Never Ask 4 !

1 . Touch her waist.

2. Actually talk to her.

3. Share secrets with her.

4. Give her your jacket.

5. Kiss her slowly.

ARE YOU REMEMBERING THIS ??

6. Hug her.

7. Hold her.

8. Laugh with her.

9. Invite her somewhere.

10. Hangout with her and your friends together.

KEEP READING !

11. Smile with her.

12. Take pictures with her.

13. Pull her onto your lap.

14. When she says she loves you more, deny it. Fight back.

15. When her friends say i love her more than you, deny it. fight back and hug her tight
so she cant get to her friends. it makes her feel loved.

ARE YOU THINKING OF SOMEONE ??

16. Play with her hair .only if she hasnt spent 382745623 hours on it .

17. Kiss her unexpectedly.

18. Hug her from behind around the waist.

19. Tell her shes beautiful.

20. Tell her the way you feel about her.

ONE LAST THING YOU NEDD TO DO SHOW HER YOU ACTUALLY DO MEANT IT !

21. Open doors for her, walk her to her car- it makes her feel protected, plus it never
hurts to act like a gentleman.

22. Tell her shes your everything – only if you mean it.

23. If it seems like there is something wrong, ask her- if she denies something being
wrong, it means SHE DOESNT WANT TO TALK ABOUT IT- so just hug her.

24. Make her feel loved.

25. Kiss her in front of OTHER girls you know!!!!*

THEY MIGHT DENY IT BUT THEY ACTUALLY LIKE AND KINDA WANT YOU TO TICKLE THEM.

26. Dont lie to HER.

27. DONT cheat on her.

28. Take her ANYWHERE she wants.

29. Text messege or call her in the morning and tell her have a good day at work {or
school}, and how much you MISS her.

30. Be there for her when ever she needs you, & even when she doesnt need you, just be
there so shell know that she can ALWAYS count on you.

ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER BECAUSE, ITS IMPORTANT.

31. Hold her close when shes cold so she can hold YOU too.

32. When you are ALONE hold her close and kiss her.

33. Kiss her on the CHEEK; (it will give her the hint that you want to kiss her).

34 . While in the movies, put your arm around her and then she will automaticall y put her
head on your shoulder, then lean in and tilt her chin up and kiss her LIGHTLY.

35. Dont EVER tell her to leave even jokingly or act like youre mad. If
shes upset, comfort her.

REMEMBER ALL THESE THINGS WHEN YOU ARE WITH HER NEXT.

36. When people DISS her, stand up for her.

37. Look deep into her EYES and tell her you love her.

38. Lay down under the STARS and put her head on your chest so she can listen to the
steady beat of your heart, link your fing ers together while you whisper to her as she
rests her eyes and listens to you .

39. When walking next to each other grab her HAND.

40. When you hug her HOLD her in your arms as long as possible

MAKE SURE SHE KNOWS SHES LOVED !

41. Call or text her at night to wish her SWEET DREAMS.

42. COMFORT her when she cries and wipe away her tears.
43. Take her for LONG walks at night.

44. ALWAYS Remind her how much you love her.

45. Sit on top of her and tell her how much u love her and then bend down to
her face and kiss her while sitting on her.



-withlovejen-

PoliKU. PoliMU.



THURSDAY
boring doe. hari-hari macam biasa.

aku bangun jak dari tido CONFIRM ngagak laptop.
tok lah keja aku 3 BULAN tok dah.
keja "part time" SINCE aku habiskan Diploma aku.
payah juak hidup seorang panganggur tok owh.
It's not what i'm expected for.
jauh panggang dari api.
ku ingat BEST gilak tek mun dah habis study. duhal tok RASANYA.
rasa kdak orang GILA jak eyh.
gila sebab sikda molah keja. terKAYO-KAYO kedak ASUK lapar.
sik best aie. sikmok terus camtok.
):


I MISS YOU
"Politeknik Kuching Sarawak"

i'm DEEPLY in MISS with you POLIKU.
adoh. adoh. adoh. aku EMO jap, k ??
dolok time aku rah sitok otak aku nang salu mikir mok cepat-cepat BERAMBUS dari tempat tok.
sebab tempat tok dah molah palak otak aku TENSION giler. kat sitok aku lah tauk APA ertinya SUSAH dan SENANG ! susahnya hidup aku bergelar sebagai seorang STUDENT. argh ! sik best. sik best. dan senangnya hidup aku sebab sitok lah aku dapat CUCI MATA time mata aku KABUR. kabur nangga BUKU. asal buka buku mata terus kabur koh. hairan ku eh.
*HAHA*
merapu-merapu.


tok PENTAGON mekorang. betul ka spelling ku ya ?? mun salah boh tetak k. aku tok SIK PASS gilak mok eja ejaan sebenar. Maklumlah, OVER gilak main SMS ngan CHAT. sebab ya aku banyak tauk bahasa CIPLAK jak ! apa kata orang ?? PEROGOL BAHASA bah. hihihihi.. (:
mok tauk ka ?? ada toliet wanita rah sudut tepi pentagon tok aiee.
aku suka lalu g toliet area ya. mok tauk kenak ka ?? sebab aku SENGAJA bah. sengaja mok limpas BK (bilik kuliah) student BENGKEL ! ahahaha..
keKENJAAN aku tok. kenja sikit jak la. sik boleh kenja banyak-banyak.
keKANTOIan dah aku. huhu. sikpa. share-share bah sikit-sikit rahsia aku selama tok.
SHARING is CARING, rite ??
ngeeeee...
balik pada kisah toilet tek.. hmm,, ku suka bah toliet aras 2 ia. alasan sebab toilet ia sunyi and sik da ramei orang agak. ahahaha. ada-ada jak STATEMENT PELIK aku sitok. tapi takorang jangan KAMBOH lah k. kita-kita jak tauk.
sapa-sapa yang rapat dengan aku, nya tauk lah
MAKSUD SEBENAR aku ya.
tetttttttttttttttttttt ! syhhhhhhh !
=.=

tok pula block belakang pentagon ya tek. mun sik salah aku blok tok majoriti untuk student Elektrik & Mekanikal. mekorang tok student Business bah. jadi block mekorang sik sama. hihhihi..
eh,, mun mok tauk tok adalah block paling ku BENCI lalu-lalu. aku benci block tok sebab asal jak jadual mekorang TERKENA rah block tok mesti bilik kuliah ia rah TINGKAT ATAS !

adoiiiii,, lemah nyawa ku bah mok nait tingkat 3 ya. sakit kaki, sakit hati ku nait tingkat 3 ya.
apatah gik mun jadual aku makei bilik kuliah tok time AWAL PAGI.
yarabi.. Tuhan jak tauk camne sakit nyawa aku nait tingkat 3 ya awal-awal pagi.
plus muka mekorang seGENG adalah muka student yang salu jadi THE LATE COMERS !
hmm,, lecturer dah masak gilak dah ngan perangei mekorang.
mun di tanyak kenak datang lambat mesti PEMANDU VAN jadi ALASAN mekorang.
oh tedah pemandu van juak dipersalahkan. nyaman asa takorang.
tapi nang pemandu van ya salah lah. dah lah van buruk, jalan lambat gik ya.
sidak sik penah mok faham bah yang mekorang tok start kuliah 7.30 PAGI. kul 7.30 pagi ya juaj sidak BARU mok gago-gago jalan dari tempat umah sewa mekrang. nang kurang ajar lah.
gara-gara sidak mekorang terpaksa TEBALKAN telinga kenak anok lecturer dalam class.
ya pun lec manas kejap jak. lepas nya kepak membebel pandei nya berhenti membebel. mekorang macam biasa jak. dah kenak anok polah MUKA sik BERSALAH. masuk class duduk belakang embak muka sengeh-sengeh. yala RUTIN mekorang bergelar STUDENT dolok.

(:


makin panjang makin siok dah aku cita pasal POLIKU eh.
ya ampun, makin BERtambah rindu aku dengan kau oh poly.
andai dapat ku undukan masa nang aku mok undur balit.
tapi undur pada BAB-BAB yang best jak lah. bab yang sik best sik mok.

MALAS a.k.a CRAZY bah !
heheheeee..
aku rindu POLI sama BERMAKSUD aku rindu semua GENG aku.
apa ndak ka cita semua geng poli ku owh ??
ku rasa mesti sidak tengah rasa apa yang aku rasa. bena sik ??
ngakuk jak bah. boh bok bulak-bulak takorang cya. hihihihi.



28 APRIL 2010
OUR KONVOKESYEN DAY !

sik lama gik KITA KONVO oiii. ahahaha.
takorang semua datang ka SAHABATKU ?? mesti ada yang datang and ada yang sik datang kan.
it's okay ! depends dengan apa kita buat time ya bah. mun ada hal penting yang sik pat dielakkan terpaksa kita berkorban untuk SIK DATANG time konvo ya klak.
tapi mun sikda hal, sila-sila datang k.
dapat kita molah PHOTOSHOOT time ya. photoshoot k baju konvo yang SIK KACAK ia doee. ahahaha. ada-ada jak aku tok. macam jak aku penah konvo sampei-sampei aku tauk baju konvo ya sik kacak. bukan apa aku banyak dengar cita dari senior bah. sidak madah baju konvo poly sik kacak. hmmm,, SABAR jak lah k para BAKAL GRADUAN sekalian.
kita tunggu dan lihat.

(:

okay lah, habis idea dah aku mok madah apa.
harap dapat jumpa
YOU ALL SOON.
all i wanna say I MISS our time together BEFORE.
full with
MEMORIESSS !
kita happy and sedih sama-sama. aku sik dapat lupa semua ya.
semua
CERITA TENTANG KITA.
eheeeee..
bye-bye.

muaxxxxxxxx !

that's all

ENDED

-withlovejen-



RINDU. aku RINDU dia.

RINDU a.k.a MISSESS.
):


adoiii,, rindu ku dengan nya aiee.
rindu lalu-lalu.
aku rindu mok nangga :
-muka nya
-senyum nya

aku rindu juak :
-mok dengar suara MANJAK nya before ku tido
-rindu time nya perli aku
-rindu dengar nya madah nya MISS aku
-rindu time nya HUG aku


adoh. adoh. RINDU nyaaaa aieee.
):

banyak orang sik tauk cerita tok bah.
cerita tentang SIAPA orang yang aku rindu tok.
buat masa tok aku BELUM SEDIA MENTION dengan siapa-siapa tentang SOMEONE tok.
it's okay.
biar semua kawan-kawan ku tertanya siapa SOMEONE tok.
eheee..
so SORRY guys !
bukan ku sik mok madah cuma masa belum sesuai.
aku takut benda tok SIK MENJADI bah.
kan niaya ku lak.
MALU-MALU.

but I PROMISE you all,,
mun benda tok menjadi I WILL LET YOU ALL KNOW WHOM.
sabar-sabar k and DOA yang terbaik untuk aku.

-GBU-

engkaulah RATU HATiKU. (:

KESAYANGANKU. KEBANGGAANKU. KERINDUANKU.


wewitttt...
takorang boh salah faham k. miak kecik yang NGEGEH dibah tok bukan adik aku. aku sikda adik bah sebab AKULAH adik dalam family aku. eheee.. tok anak aunty aku yang dijaga oleh INDAI aku. ahakz ! LOL..

hmm,, aku sik tauk sapa FULL NAME nya. susah gilak mok SPELL. maklumlah nama-nama orang kinektok canggih gilak. kalah nama OMPUTEH !
mekorang nunggah nya *IJUT*... kiut x ?? sebenarnya mama n papa nya nunggah nya EJAH tapi oleh sebab mekorang yang jaga nya dah terbiasa nunggah nya IJUT alu melekatlah IJUT ya jadi nama. kiut bah. UNIQUE. aku suka. ahaha. (suka memerli nama orang bagei nama aku kacak)....

umur nya 2 tahun lebih. mun sik silap bulan 9 klak masuk 3 tahun nya. hihihi. anak tok kuat makan owh. sik pandei kenyang perut. hairan mekorang nangga. asal jak sapa-sapa nya tangga makan mesti nya mok ekot makan juak. sebab yalah salu kena marah sebab nya RANGKAK. kalah rangkak BABI kali nak tapi sik tauklah. aku tok suka gilak cakap main entam. sikit-sikit mesti BABI. hairan ku. BABI juak jadi MANGSA keadaan. oh tedah kau BABI-BABI. ahaha !

rumah aku jadi sunyi tanpa nya aie. tiap petang mun nya dah balit terus sunyi jak rumah ku. mun ada nya nang KECOH kdak orag kelahi jak. biak tok nang MANCAL bah. tapi mancal nya sik kaco baranglah. just nya suka kayo-kayo sik tentu pasal. yala tek kdak BABI lapar bah. adoh. BABI lagi. mala jak BABI. ahahaha ~

wohooo.. mok tauk yang best sal budak tok ?? nya tok lah ALARM aku setiap pagi. tiap pagi nya tok lah PENGERAK aku bangun tido. awal pagi pintu bilit aku nang bedeBOOM disepak oleh nya. kadang-kadang rasa mok ku terajang jak nya tok p bila ku nangga nya senyum molah muka MANJA ngan aku alu sik jadi ku nak marah nya. senyum manja nya molah aku jadi LEMAH.nya tok kecik-kecik dah pandei MENGGODA. pandei main kelip-kelip mata gik ya. mok tauk knak nya molah camya ?? sebab nya MENGAMPU ! jangan takorang sik tauk anak tok nang PINTAR. dah la ngegeh, gedik, pintar, pandei mengampu gik ya. nya ngampu sak nya sik kenak anok mun nya molah salah. nya tok kecik-kecik dah salu gilak molah SALAH. mun besar kelak nang DANGEROUS anak tok ku asa...


-pose gedik. kecik-kecik dah pandai gedik-


-candid shoot. ada bakat jadi model. huhu-


-she's so cute. aku kepak tiap kali nya TERtangga phone aku or camera aku. mesti nya mintak gambar. adoh. adoh. selagi kita sik gambar nya selagi yalah nya MENGkekek tepi kita- ):


iHER.
she's my HAPPINESS.
-withlovejen-

CRAZiER !


i'm so IN LOVE with this SONG !
it's really-really meaningFULL

....................................................................................................................................

I've never gone with the wind
Just let it flow
Let it take me where it wants to go
Till you open the door
There's so much more
I've never seen it before

I was trying to fly
But I couldn't find wings
Then you came along
And you changed everything

Watched from a distance as you
Made life your own
Every sky was your own kind of blue
And I wanted to know
How that would feel
And you made it so real

You showed me something that I couldn't see
Opened my eyes and you made me believe

Baby, you showed me what living is for
I don't want to hide anymore

You lift my feet off the ground
You spin me around
You make me crazier, crazier
Feels like I'm falling and I
I'm lost in your eyes
You make me crazier,
Crazier, crazier
Crazier, crazier.



P/S : this song i'm Dedicated for SOMEONE.
I don't know why but I can feel something different bout my Feeling.
I just can't EXPRESS it.
SORRY.